Задържаха автокрадци, вдигали колите с паяк

Юлиан Христов 29 декември 2011 в 10:59 1745 0

Полиция СНИМКА: АРХИВ
Полиция СНИМКА: АРХИВ

Полицаи разбиха престъпна група, която се занимавала с кражби на автомобили в София, като използвали „паяк“.

До момента на сметката на групата са записани шест автомобила, три „Лади“, един „Москвич 412“, „Ситроен ЗХ“ „Мерцедес 190“. Следите отвели полицаите до пункт за вторични суровини, където са открити още 120 автомобила, чиято собственост се изяснява.

От СДВР обясниха за OFFNews, че групата е разполагала с така наречената репатрака модел „МАН”, който е собственост на частна фирма. До групата полицаите стигнали след получен вчера сигнал за това, че пред кооперация в кв. „Свобода” „паяк” вдига паркирана „Лада”. На място са задържани двама мъже - на 21 и 31 години. Единият от тях обяснил на полицаите, че има договор за покупко-продажба на колата. Полицаите установили, че договорът не е заверен пред нотариус, а истинският собственик на колата не бил вписан.

Пред полицаите мъжът обяснил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име. Той признал, че преди опита да вдигнат колата, са репатрирали и лек автомобил „Москвич 412” от паркинг в същия квартал, който оставили в открития по-късно пункт за вторични суровини в кв. „Илиянци”.

По-късно полицаите задържали и поръчителя на кражбите. При обиск у него и приятелката му са открити договори за покупко-продажба, незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили. При обиск в дома на 21-годишния поръчител са открити сканирани регистрационни талони за моторни превозни средства, сканирани бланки за лични карти и голям брой празни бланки.

Четиримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, като тепърва ще бъде отправено искане в прокуратурата за постоянен арест. Трима от задържаните са стари познайници на полицията заради кражби и притежание на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови