Задържаха 17-годишен ученик в Пловдив, продавал екстази

OFFNews 07 декември 2022 в 16:51 1600 1

наркотиците

Снимка ОДМВР-Пловдив

Иззетите хапчета

В средно училище в Пловдив по време на учебен процес у младеж на 17 години от 11 клас са открити 20 таблетки екстази, които продавал на съучениците си по 50 лева.

Това съобщи на брифинг заместник апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов. При претърсване в дома му са открити още наркотици. 

Ученикът и още 8 души са задържани при специализираната полицейска акция, започнала в полунощ, срещу държането и разпространението на наркотици. "Целта на съвместните ни усилия е да се предотврати, доколкото е възможно, разпространението в и около училищата", посочи Попов.

В областите Смолян, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково и Пловдив са образувани 24 нови досъдебни производства. Извършени са 18 претърсвания и изземвания и са задържани общо 24 лица.

Има конфискувани над 100 килограма метаамфетамини. Открита е лаборатория в Сопот за производство на марихуана с всички принадлежности към нея. По този случай е арестувано едно лице, но работата продължава, допълни прокурорът. 

По думите му практиката показва, че в повечето случаи вече не се касае за марихуана, а за синтетична дрога или други видове наркотици.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че са задържани 56 души при специализирана операция срещу наркоразпространението. "Участват над 3000 служители на МВР. Проверяват се над 150 обекта, има установени престъпления, свързани с наркотици. Ще продължи и през следващите дни", каза от своя страна главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!