Втори ден няма следа от затрупаните край Крушуна

Затвориха пещера Стълбицата заради опасност от свличане на скални маси

OFFNews 07 ноември 2015 в 08:46 5312 1

Снимка http://lovechtoday.eu/

Втори ден спасителните екипи търсят затрупаните от свлякла се скална маса двама души в района на Крушунските водопади. Рано тази сутрин нови екипи са сменили спасителите, които издирват семейството - англичанин и българка от Плевен, вчера и през нощта срещу 7 ноември.

Инцидентът стана вчера, малко след 12 часа. На мостчето, върху което се изсипаха скалите е имало още една жена, на 42 г., също от Плевен, която успяла да се измъкне - ранена е, в болницата в Ловеч с травма на главата и шията, без опасност за живота.

Очаква се да дойде и планински спасител от Троян със следово куче, което да помогне в издирването.

20 часа след инцидента повечето камъни от свлачището вече са разчистени, пише "Ловеч днес".

"Работят екипи, които смениха екипите, които работиха цялата нощ до след 4 часа, работят на терен отново при тежки условия, каквито бяха те и през нощта - влажно, при много голяма мъгла, въпреки това работят с много големи сили. Макар и малка, има вероятност да има оцелели, да се молим това да е така. Очакваме екипи от София и Монтана, както и спасител от Троян със следово куче", каза изпълняващият длъжността областен управител Георги Терзийски пред Нова тв.

Той съобщи още, че е разпоредил затваряне на пещера Стълбицата (западно от село Кърпачево, община Летница), поради опасност от свличане на скални маси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови