Водопад в Крушуна се срина. Двама туристи все още са затиснати (обновена)

ОFFNews 06 ноември 2015 в 13:34 33044 14

Скална маса се е сринала в района на Крушунските водопади и е затиснала двама души - млад англичанин и българка. Друга жена - 42-годишна българка, която също е била на мястото, е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса. Жената е от Плевен, тя е настанена в болницата в Ловеч с травма на главата и шията, без опасност за живота.

Инцидентът е станал малко след 12 ч. Сигналът за него е бил подаден на тел. 112 в 12:12 ч.

Огромната скала е паднала върху дървен мост, върху който са били мъжът и жената. На мястото е имало и други туристи, които са успели да се спасят.

Екипи на Гражданска защита разчистват скалите, за да достигнат до затрупаните.

Целият район на водопадите е ограден от полиция и в момента нямаме достъп до мястото, разказа пред OFFNews главният редактор на ловешкия сайт LovechToday.eu Павлин Иванов, който пристигна в Крушуна часа и половина след инцидента.

По думите на спасителите, срутването е голямо. Станало е малко над Малкия водопад, а камъните са точно на пътеката, разказа Павлин Иванов.

"На паркинга под водопадите има линейка, и пожарна кола, бус на полицията докара още хора, които да се включат в спасителната акция."

Към 15 ч. на мястото на инцидента пристигна и екип на планинските спасители. Към 16 ч. все още няма данни какво е състоянието им и дали са оцелели. Към 16:15 ч. пристигнаха екипи на Гражданска защита - Велико Търново с допълнителна техника.

По последни данни, спасилата се от смърт жена в района на Крушунските водопади, след като беше приета в ловешката болница е поискала да бъде прехвърлена в болница в Плевен, съобщи Lovech Today.

Други двама туристи още са затиснати от стотици тонове скална маса. Става въпрос за българка и британски гражданин, които са били отнесени от срутването на скали, заедно с дървено мостче във водата.

Районът на инцидента все още е отцепен от сили на полицията. На мястото има служители и техника от Гражданска защита от Ловеч и Велико Търново, както и спасители от ПСС Ловеч.

Най-вероятно, спасителната операция ще бъде продължителна поради крайно неудобния терен. Спасителите пренасят на ръка своите инструменти.

Експерти споделиха, че вероятността двамата затиснати туристи да оцелеят не е голяма, още повече, че с падането на нощта, работа на спасителите ще бъде затруднена или прекратена.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!