Quantcast

Водопад в Крушуна се срина. Двама туристи все още са затиснати (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 06 ноември 2015 в 13:34 30556 14

Скална маса се е сринала в района на Крушунските водопади и е затиснала двама души - млад англичанин и българка. Друга жена - 42-годишна българка, която също е била на мястото, е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса. Жената е от Плевен, тя е настанена в болницата в Ловеч с травма на главата и шията, без опасност за живота.

Инцидентът е станал малко след 12 ч. Сигналът за него е бил подаден на тел. 112 в 12:12 ч.

Огромната скала е паднала върху дървен мост, върху който са били мъжът и жената. На мястото е имало и други туристи, които са успели да се спасят.

Екипи на Гражданска защита разчистват скалите, за да достигнат до затрупаните.

Целият район на водопадите е ограден от полиция и в момента нямаме достъп до мястото, разказа пред OFFNews главният редактор на ловешкия сайт LovechToday.eu Павлин Иванов, който пристигна в Крушуна часа и половина след инцидента.

По думите на спасителите, срутването е голямо. Станало е малко над Малкия водопад, а камъните са точно на пътеката, разказа Павлин Иванов.

"На паркинга под водопадите има линейка, и пожарна кола, бус на полицията докара още хора, които да се включат в спасителната акция."

Към 15 ч. на мястото на инцидента пристигна и екип на планинските спасители. Към 16 ч. все още няма данни какво е състоянието им и дали са оцелели. Към 16:15 ч. пристигнаха екипи на Гражданска защита - Велико Търново с допълнителна техника.

По последни данни, спасилата се от смърт жена в района на Крушунските водопади, след като беше приета в ловешката болница е поискала да бъде прехвърлена в болница в Плевен, съобщи Lovech Today.

Други двама туристи още са затиснати от стотици тонове скална маса. Става въпрос за българка и британски гражданин, които са били отнесени от срутването на скали, заедно с дървено мостче във водата.

Районът на инцидента все още е отцепен от сили на полицията. На мястото има служители и техника от Гражданска защита от Ловеч и Велико Търново, както и спасители от ПСС Ловеч.

Най-вероятно, спасителната операция ще бъде продължителна поради крайно неудобния терен. Спасителите пренасят на ръка своите инструменти.

Експерти споделиха, че вероятността двамата затиснати туристи да оцелеят не е голяма, още повече, че с падането на нощта, работа на спасителите ще бъде затруднена или прекратена.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 23:31

Оставки в МРРБ, МТ, община Летница и област Ловеч!

06.11 2015 в 21:22

Песента на Витошара:'Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде авиация без комуникация. '

06.11 2015 в 15:18

Абе ууууушев, марш да люпиш семки и да тормозиш скейтърчетата, какво ми коментираш тука нещастник некадърен. Гражданска защита върши работа,лекарите, не видях да има свинемобил с двама тюфлека, нали? А това, че района се развива, показва че там поне някой нещо прави.Прощавай свинечедо, че майката природа не се подчинява на човека...и това е за хубаво, но няма да разбереш защото човечност в тебе няма.....
Дано са добре хората, и дано се оправят нещата, за да идват повече хора и славят красотите на България!

06.11 2015 в 14:57

Мммда, тепърва предстоят такива неща - хем го "цивилизоваха" с басейн, хем набиха дъски и кални просеки, за да може всякаква гнусна паплач да си прави селфита по езерата, хем пари вземат, и кебапчийници, и басейн направиха... Но разбира се, никой не го ебе да се поддържа мястото, да се подсигури, ала-бала.... преди много години когато само отбрани хора знаехме за това райско кътче, там беше наистина такова - кристално чиста водица, девствена гора и поляни.

06.11 2015 в 14:49

Хора, паднали са 200 кубика земна маса... да се молим за чудо, друго не може да ги спаси. Да се молим да не са били точно на срутището, а да са го подминали и да нямат още контакт с тях.

06.11 2015 в 14:43

тъжно. Такова красиво място. Но след поредица дъждове вече втора година явно е станало пропукване. Дано са попаднали в някоя въздушна дупка.

06.11 2015 в 14:33

@Martin "Гражданска защита" Е към МВР... То вече официално я няма - направиха ги част от пожарната... Телефон 112 също е към МВР. Бърза помощ само не е....
И... не знам кой точно е писал това съобщение на МВР, ама е малко ... неграмотно.. Летница не е село, а град.. Селото е Крушуна и е в община Летница... Не че е супер важно, но го пиша в интерес на точността ;)
А иначе - дано се оправят хората!

06.11 2015 в 14:18

На 6 декември 2006 г. Народното събрание приема Закон за защита при бедствия, обнародван в Държавен вестник — бр. 102 От 19 декември 2006 г.

С решение на Народното събрание от 27 юли 2009 г. се закрива Министерството на извънредните ситуации.

На 11 ноември 2009 г., Народното събрание приема промените в Закона за МВР, чрез който Главна дирекция „Гражданска защита” става национална специализирана структура на МВР.


Аман от протестърски балалайки!
Аре беж да снимате протестиращите полицаи.

06.11 2015 в 14:09

@Taliban Гражданска защита и Бърза помощ не са към МВР. А телефон 112 освен за връзка с полицията върши работа и за други неща. Подчертавам "върши работа".

06.11 2015 в 14:01

Нали уж бяха "търтей, готованци, ушеви и пр...." , сега що на тях звънят. Да се обадят на "завиждачите на заплати" .