Ветеринар умъртвил куче с особена жестокост, защото било агресивно и ухапало колега

OFFNews 02 март 2020 в 11:07 9944 2

Директорът на приюта за кучета в Несебър

Директорът на общинския приют за кучета в Несебър е убил четириного по особено жесток начин, сигнализира служител на приюта.

Историята разказа bTV в предаването "Тази сутрин" Миглена Георгиева, която работи там.

При обезпаразитяване на животните едно от кучетата ухапало служител. Случилото се разгневило директора, който е ветеринарен лекар. Той се заканил да евтанизира кучето, защото било агресивно. Междувременно Миглена и ухапаният ѝ колега отишли до спешна помощ, а когато се върнали в кабинета на ветеринаря, кучето било в безпомощно състояние. Според Миглена Георгиева то е пребито жестоко.

Ветеринарят освен това изпълнил заканата си и умъртвил животното с инжекция, но вместо евтаназин, му инжектирал амониева селитра - изключително болезнена и забранена от закона процедура.

Това предизвикало конфликт между него и служителката, като се стигнало и до физически сблъсък.

Животното било хвърлено в трупна яма на територията на приюта, която не е обезопасена и откъдето могат да тръгнат зарази. Според директора на приюта тази дупка се използва от общината, за да се хвърлят труповете на умрелите делфини от плажа. Пред bTV той посочи, че искал да се сключи договор с екарисаж за третиране на труповете на умрелите животни, но нямало пари за това в общинския бюджет.

Пред камерата д-р Терзиев признава, че е бил афектиран и е нарушил закона, като наистина е умъртвил кучето с инжектиране на амониева селитра.

„Най-вероятно ще ме уволнят“, заяви ветеринарят, който работи вече шест години и половина в общинския приют.

Трупът на убитото куче е иззет за аутопсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews