Управителят на фонд "Научни изследвания" арестуван за убийство

Александра Маркарян 22 юли 2015 в 15:34 11183 13

Управителят на фонд "Научни изследвания" Николай Христов е арестуван за убийство.

В съобщение на МВР, публикувано днес, се казва, че 57-годишният Н.Х. от София е извършителят на убийството, извършено на 14 юли в ж. к. "Лозенец".

Н.Х. е управителят на научния фонд, подчинен на Министерството на образованието и науката.

Сигналът за простреляния мъж на ул. "Цанко Церковски" бе подаден на 14 юли към 18:40 ч.

Николай Христов

Снимка: в. "Новинар"

Пристигналите на място полицаи и екипи на Бърза помощ установили смъртоносно прострелян с пистолет 55-годишен мъж. На място е задържан извършителят на тежкото криминално деяние - Н.Х. /57г./ от София, пишат от МВР.

Според информация от прокуратурата, цитирана от Mediapool, жертвата е полицай. По все още непотвърдена информация името му е Красимир Илиев и е бил приятел на Николай Христов от много отдавна.

По случая бе образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на Н.Х. бе повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. 

На 17 юли, с определение на Софийски градски съд, мярката била изменена на постоянна.

Късно следобед в сряда Министерството на образованието отстрани Николай Христов от поста му във фонд "Научни изследвания".

Николай Христов е роден на 4 февруари 1958 г. във Враца. Завършил e философия в "СУ "Климент Охридски". Бил е народен представител от СДС в три парламента - 36-то, 37-мо и 38-мо Народно събрание. Бил е зам.-председател на Парламентарната група на СДС и зам.-председател на Демократическата партия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!