Ухапаха полицай, опитал да спре гонка с каруци в Казанлък

OFFNews 28 октомври 2018 в 18:49 4368 0

Гонка с каруци край Казанлък контузи полицай.

Заради състезанието десетки роми затворили пътя за село Черганово, а това предизвикало гнева на местните жители. Когато подали сигнал, на място пристигнали няколко патрулни екипа. Униформените се опитали да спрат гонката с каруци, наложило се дори да извикат подкрепление, съобщава Нова тв.

Ромите започнали да проявяват агресия към служителите на реда, а един от тях дори ухапал полицейски служител.

„В рамките на около 5 минути на мястото се събират още около 50 роми, които започват да се държат грубо, обиждат, блъскат служителите и единият от тях дори ухапва по ръката и по гърдите полицая, при което служителят на реда възпроизвежда изстрел и цялата тълпа се разпръсква”, разказа Павлин Коцев, началник на сектор „Охранителна полиция”.

Днес са подадени общо два сигнала за нерегламентираното състезание с каруци.

При първия случай полицаите установяват струпване на близо сто души и каруци, които затрудняват движението по пътя между селата Черганово и Овощник. Час по-късно е получен втори сигнал, отново за струпване на хора и каруци на същия път.

Тогава служителите на реда попадат на 40 души с каруци. След намесата им те отново напускат мястото. Именно при втория сигнал и последвалата проверка на каруца е станало нападението, уточняват от МВР. 

"Има задържано едно лице, което е непълнолетно, 16-годишен, другите двама са пълнолетни, които се издирват в момента", съобщи началникът на полицията в Казанлък Стойчо Крачолов.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови