Убитият в Бургас е застрелян на 4 август, през следващите дни тялото му е било разчленявано

OFFNews 12 август 2021 в 15:54 9939 0

Юмер Мехмед е застрелян на 4 август в жилищен имот на основния обвиняем за престъплението - бизнесменът Станимир Рагевски, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура в Бургас.

Разчлененото тяло на 28-годишният мъж е било открито вчера в областния град.

Мъжът бе обявен за издирване в началото на месеца. Има разминаване на данните точно на коя дата е изчезнал. Първоначално се твърдеше, че това се е случило на 2 август. Днес старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че Юмер Мехмед е изчезнал на 4 август. Официалният сигнал е от 6 август.

Според прокуратурата след убийството Рагевски се е опитал да укрие трупните останки чрез разчленяване на тялото. И убийството, и разчленяването са станали в един и същи имот.

Рагевски е арестуван на 9 август.

Окръжна прокуратура Бургас внесе в съда искате за постоянното му задържане под стража. Първоначалното обвинение - за отвличане, е изменено на убийство, съобщи ОДМВР-Бургас.

Тази сутрин бе разпространена информация за втори задържан. Окръжната прокуратура я опроверга. Обвиняемият е един, но издирвателните дейности продължават.

Стана ясно, че работещ в заведението на Рагевски е свидетел. Защо се разпространява такава информация и как ще бъде опазен този човек не е известно.

За такова престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 г. Все още се изясняват мотивите за него.

Мехмед е бил арестуван за съпричастност към групата на Димитър Желязков Очите и разследване за палежи, рекет и разпространение на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови