Убиец избяга от затвора в София

OFFNews 01 май 2014 в 11:51 19747 10

Николай Николов и Хосе Луис Гевара Мартинез

Двама затворници са избягали от затвора в София, съобщи пресцентърът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Те са българският гражданин Николай Кръстев Николов, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство и гватемалският гражданин Хосе Луис Гевара Мартинез, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. По информация на OFFNews той е наркотрафикант.

Николай Николов, на 46 г., е среден на ръст, с кестенява коса и пъстри очи. Мартинез, на 48 г., е висок, с бяла, къса коса и сини очи. 

Бягството е станало на 30 април, около 20.30 часа.

Николай Николов - Шатката е затворен за убийството на Николай Христов-Хайо и стана известен със съгласието си, заедно с килъра Сиси, да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта.

Хосе Мартинез е осъден за стрелбата в прохода Хаинбоаз. На 3 август 2011 г. Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, Хосе Мартинез и Иван Райков стрелят по автомобила на 45-годишния Атанас Атанасов, пътуващ по пътя Велико Търново - Гурково. След разклона за с. Въглевци автомобилът е спрян от четиримата мъже, а Атанасов е прострелян в бедрото. До пристигането на полицията Атанасов губи много кръв и изпада в кома. Четиримата открадват 65 656 лева от Атанасов и изчезват. Делото се гледа във Великотърновски окръжен съд. Гражданският иск на бизнесмена Атанас Атанасов е за 415 000 лева.

Смята се, че двамата са успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали са дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат. Издирват съучастници в прокопаването на тунела, полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция, пише "24 часа".

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

Двамата са обявени за общонационално издирване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!