Три жертви след катастрофа между автбус и ТИР (обновена)

OFFNews 22 март 2021 в 07:07 4312 0

Тежка катастрофа между автобус и ТИР в района на великотърновското село Козаревец е станала около полунощ. Трима души са загинали при удара. 

Жертвите са двамата шофьори и един пътник, съобщи БНТ. Четирима пътници от автобуса са пострадали и са откарани за преглед във Великотърновската болница.

Автобусът е пътувал по маршрута Варна - София.

В района на село Козаревец пътят е затворен за движение.

По-късно днес от прокуратурата и МВР дадоха брифинг, на който стана ясно, че автобусът е пътувал от София за Добрич, а ТИР-ът се е движил от Добрич към Велико Търново.

В автобуса е имало шестима пътници, четирима от които са пострадали леко и са освободени за домашно лечение, а един от пътниците не е пострадал.

Предполага се, че шестият пътник, който е загинал, е бил в близост до шофьора на автобуса.

Предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят причината за тежката катастрофа. Към момента се работи по версията, че едно от превозните средства е излязло от платното си и е ударило другото. Не са установени неизправности на пътя, но условията са били тежки и е валяло.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице, като предвиденото наказание е от 3 до 15 години „лишаване от свобода“.

Предстои да се установи дали някой от шофьорите е бил под влиянието на алкохол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!