Три тира се удариха на 'Тракия', втора катастрофа на магистралата взе жертви

OFFNews 08 октомври 2021 в 09:17 3202 0

Две тежки катастрофи станаха на магистрала "Тракия" днес. Три ТИР-а се удариха през нощта, сблъсък между три автомобила сутринта взе две жертви. 

При сблъсъка между товарните камиони край Пловдив един от шофьорите е пострадал сериозно, но няма опасност за живота му. Инцидентът е станал на 136-ия км на АМ "Тракия" в посока Бургас. Ударили са се два турски и един български тежкотоварен камион.

По първоначални данни един от тировете е аварирал на платното, друг е ударен от трети при опит да го заобиколи. ТИР-ът, излязъл от пътното платно и предизвикал катастрофата, е превозвал торове и химически препарати, уточнява Нова тв. 

От сблъсъка единият камион се е обърнал извън пътя. Охранител на близкия търговски обект става свидетел на катастрофата и оказва първа помощ на пострадалия водач, съобщи бТВ. 

Трафикът се извършва в изпреварващата лента. 

Катастрофата с автомобили, при която има жертви, е станала района на км. 318 на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. „Опел Инсигния”, със старозагорска регистрация, управляван от 40 годишен мъж застига и блъска предприелия изпреварване ”Мерцедес Атего”, с габровска регистрация, управляван от 39 годишен мъж. От удара „Опела” се завърта и се удря в  „Скания”, пътуващ зад него, след което излиза извън платното за движение и се самозапалва. 

При инцидента са загинали двама от пътуващите в Опела, а водачът му е откаран в ямболската болница в тежко състояние.

Магистрала „Тракия” не е затворена в отсечката на инцидента, а на място се извършва оглед от служители на Районно управление - Карнобат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !