Трагедии във Варненско и в Ахтопол - мъж и жена с психични заболявания убиха бащите си

OFFNews 02 декември 2019 в 16:20 8303 0

Две битови убийства на родители от техните деца са извършено във Варненско и Бургаско, съобщи агенция "Фокус". 

37-годишна жена е пробола смъртоносно 61-годишния си баща във варненското село Доброплодно, община Ветрино. Тя е обвинена в умишлено убийство. Престъплението е извършено на 29 ноември тази година. По време на извършения оглед в дома на мъжа са намерени веществени доказателства, както и ножът, с който е убит мъжът. Жената страда от лека форма на психично заболяване.  

Разследване по досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата за престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемата Елеонора М.

Тялото на 83-годишен мъж е намерено в частния му имот в Ахтопол днес. Около 8 ч тази сутрин е получен сигнал в Районно управление - Царево, че в частен имот е открито тялото на възрастен мъж с прободни рани. Установено е, че той е собственик на имота и че е живял със своя 55-годишен син, който е психично болен. 

Констатирано е, че в областта на гърдите на възрастния мъж, който е с тежка степен на инвалидност, има две прободни рани, вероятно нанесени с кухненски нож. За извършеното престъпление е задържан неговият син. 55-годишният мъж нееднократно е бил настаняван в Център за психично здраве. Поставена му е диагноза "шизофрения".  

По случая е образуваното досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови