ТИР уби полицай на "Тракия", удари спряла патрулка

OFFNews 22 април 2016 в 07:28 6200 4

Полицай загина при катастрофа на магистрала "Тракия", ТИР с турска регистрация е ударил полицейски автомобил край Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Колата на униформения не се е движела, той е бил на работа в момента на удара, като по това време полицаят е гледал друг случай на ПТП на 114 км на магистралата. 

Катастрофата затвори магистралата в посока Бургас повече от два часа. Движението бе ограничено и бе създаден обходен маршрут през пътен възел "Цалапица", информира АПИ. Движението вече се осъществява нормално. 

Загиналият е 41-годишният пловдивски полицай Николай Треновски, съобщи за "24 часа" шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков. Той уточни, че по случая е назначена автотехническа експертиза, която да установи как точно е станала трагедията. В момента камионът е в КАТ - Пловдив, а водачът му е задържан за 24 часа.

Все още не е готова кръвната му проба за алкохол. Както вече стана ясно инцидентът е станал около 4 часа в района на 114-ти км на магистрала Тракия в посока Бургас, малко след село Целапица.

Треновски и негов колега са били там по сигнал за катастрофа между два автомобила. Те паркирали патрулката в аварийната лента и започнали да обработват произшествието. Треновски е бил на пътното платно, когато го е връхлетял турският тир. Издъхнал е на място. Другият му колега не е пострадал, но е в шок, тъй като Треновски е загинал пред очите му.

Потресени от случилото се са и служителите от "магистрална полиция", където загиналият полицай е работил от години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11994

4

Plamen Shopov

22.04 2016 в 14:40

Кефат ме немците!Виждат те и тръгват след теб по магистралата!Оглеждат те бавно,след това минават пред теб,светва на покрива на колата,полиция,последвай ме ,и отбива на първия паркинг!Така се прави,а не като шумкари из храстите!

12007

3

Христо Димов

22.04 2016 в 11:07

Жалко за човека. Сигурно оставя едно семейство. Никой не заслужава това. НО отново искам да ви обърна внимание за грешката на държавата и на некадърниците по структурите. В цяла Европа си има отбивка където се правят проверки на тирове и автомобили. Всеки друг контрол се осъществява само с камери. НИКЪДЕ го няма това да стои служител на органите на реда на улицата, в аварийната лента и да спират камиони. До кога? Миналата година служител на ДАИ. Тази година служител на КАТ. До кога???

77927

2

El Commandante

22.04 2016 в 10:15

Кофти деба....трагедия....

11925

1

FeldMarschal

22.04 2016 в 08:57

Карма! Те ги пускат с подкупи - ония се връщат и ги блъскат