ТИР с нелегални мигранти се заклещи в задънена улица

OFFNews 03 ноември 2023 в 13:57 2874 0

тир

Снимка МВР

Заклещеният ТИР.

Преследването на превозни средства, които извозват нелегални мигранти, започна да добива комични измерения. Последният случай е от днес сутринта, когато в опит да избегне проверка на гранични полицаи шофьор заклещи ТИР в задънена улица, като преди това го удари в електрически стълб.  

Екшънът се разиграл към 6:45 часа на главен път I-7 в района на Тополовград. Служители на "Гранична полиция" забелязали товарен автомобил "Скания", който се движел към Елхово и го последвали. Включили светлините и подали звуков сигнал да спре, но шофьорът отказал.

В гонката се включили още гранични полицаи и патрулка на МВР. В опит да се спаси тирът влязъл в с. Кукорево и там бил спрян, защото се заклещил. Шофирал го е 55-годишен софиянец, който побягнал, но бил застигнат от служебното куче Улф. В товарния отсек на камиона били открити 12 мигранти без документи за самоличност, по техни данни от Сирия.

Работата по случая продължава.

При друг случай от 30 октомври на пътя ГКПП Лесово – Елхово гранични полицаи забелязали незаконни мигранти в района на отбивката до лозята за с. Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите. На черен път видели форд, който дал газ срещу служебния автомобил. Инспектор Димитър Димитров, разузнавач в сектор ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил възможно най-вдясно на пътя. Катастрофата била избегната, но фордът с мигрантите профучал край граничарите и отпрашил към Елхово.

Каналджията не се подчинил на сигналите, като на няколко пъти видимо губил контрол върху колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите автомобили. За да не създават опасност за движението, полицаите намалили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние.

Преди хижа „Стария мост" на остър ляв завой фордът с мигрантите предприел рисково изпреварване, не успял да овладее колата и се оказал в канавката. Водачът и мигрантите побегнали. Инспектор Димитров последвал каналджията, който се спъвал, падал и накрая бил закопчан. Оказало се, че е 24-годишен сириец със статут на бежанец у нас. При проверката се опитал да подкупи граничния полицай със 150 евро, но не успял.

Мъжът е задържан в ГПУ-Елхово. Задържани са и пътниците в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 г., без документи за самоличност. След прокурорско постановление за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика