Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спецакция в Асеновград с ''Икономическа полиция'' и НАП, проверяват се магазини и домове

OFFNews 20 декември 2022 в 12:25 1571 1

полицаи

Снимка Архив

Проверяват се частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора в крайните квартали

Специализирана полицейска операция се провежда в Асеновград. В нея участват представители на различни институции, сред които на Националната агенция по приходите, Агенция "Митници", Областната дирекция по безопасност на храните и "Икономическа полиция". 

Акцията е започнала около 7 ч. тази сутрин и е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения.

Участват и служители от районното управление, "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия", "Пътна полиция" и Зонално жандармерийско управление, както и представители на Регионалната дирекция по горите.

Проверяват се частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора в крайните квартали и махали в Асеновград, Садово и селата Болярци и Боянци, предаде БНТ.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов обясни, че акцията е планирана. Стана ясно, че са намерени боеприпаси без разрешително. Съставени са 64 фиша и 23 акта. Проверени са 23 търговски и 12 адреса.

В понеделник специализирана операция се проведе във Враца и във Видин, като причината беше "грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалация на напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време".

"Операцията има и респектираща цел и търсим точно този ефект. Специализираната полицейска операция е предварително планирана и съвпадна като време със случили се миналия петък събития именно в махалата, в която се намираме в момента. Те са свързани със саморазправа между две семейства, живеещи в съседство, в резултат на които има образувани две досъдебни производства, едното - под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив и едното на Районна прокуратура Пловдив", допълни ст. комисарКостадинов.

Пострадал е тежко един човек от ромските фамилии в петък, а полицайка от Асеновград е получила наранявания на ръката. Служителката е получила охлузванията при опит да преустанови конфликта между враждуващите страни, тъй като била от първия екип, пристигнал на място на свадата. Имало е и изстрели, а полицейската патрулка е със счупени стъкла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!