Собственикът на катастрофиралия на Тракия автобус с над 100 нарушения

OFFNews 18 август 2022 в 10:14 2295 0

Катастрофиралият на АМ Тракия автобус.

Снимка БГНЕС

Катастрофиралият на АМ Тракия автобус.

Собственикът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус има издадени 103 акта за сериозни нарушения, включително за нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др., показва проверка на сръбското вътрешно министерство, резултатите от която цитира БГНЕС. Наемателят на автобуса също има такива - те са 4.

Автобусът катастрофира на 14 август на 216-ия километър на магистралата около 20 ч. Той превозваше 38 деца и 10-има възрастни, с шофьора - 49. Групата се връщала от "Слънчев бряг" към Белград. Била в морския ни курорт за фолклорен фестивал. Произшествието станало, когато пътник, на когото му прилошало поискал да седне отпред, но не успял да отвори седалката и шофьорът се пресегнал, за да му помогне. В този момент неволно завъртял волана и автобусът се преобърнал.

Ранени бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 г., две от които пострадаха тежко, и двама възрастни. Наложи се ампутацията на единия крак на мъж.

Общата стойност на наложените глоби на собственика за откритите нарушения до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.

40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата.

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния "Пирогов" ще бъдат транспортирани с два хеликоптера в Сърбия. А съдът в Стара Загора ще разглежда мярката за неотклонение на шофьора на автобуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша