Скочилият пред мотриса мъж е в тежко състояние (обновена)

OFFNews 07 март 2016 в 13:24 7866 0

Мъжът, който в понеделник преди обяд скочи пред мотриса в столичното метро, е в много тежко състояние и е настанен в "Пирогов". 

Той беше настанен в шокова зала, минава обстойни прегледи, изследвания и високоспециализирани изследвания, обявиха от лечебното заведение.

Мъжът има тежка мозъчна контузия със счупване на основата на черепа, 11 счупени ребра, а част от пръстите на единия му крак са ампутирани. Поставен му е гръден дрен. Той ще остане в Централната реанимация на болницата, уточниха оттам.

Инцидентът стана в 11.30 часа. Според очевидци мъжът сам е скочил. От полицията поясниха, че той е останал жив, но не е ясно какво е състоянието му. Първоначално от столичния "Метрополитен" съобщиха, че мъжът е починал. 

„Мъжът е скочил пред влака. Току-що получих информация, че е оцелял. Мислехме, че е починал, слава Богу, оцелял е. Бил е контактен, когато е откаран от екип на Бърза помощ. Явно е искал да скочи, защото се вижда как се засилва и скача. Пътниците от влака са били извадени на перона през вагоните“, обясни пред "Фокус" директорът на столичното дружество инж. Стоян Братоев.

Заради инцидента беше спряно движението на метрото в участъка между метростанциите "Бели Дунав" и „Мария Луиза“. В тази връзка беше осигурена временна автобусна линия за транспортно обслужване на пътниците.

Полицията работи по изясняване на обстоятелствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови