Сигнал за блудстващи учители в сухиндолско училище

OFFNews 23 октомври 2021 в 08:17 2887 1

Жителите на Сухиндол протестираха срещу двама учители, за които се твърди, че са блудствали с ученички, предаде БНТ.

За случая се разбира от разказа на пет деца. Двамата учители бяха арестувани в началото на седмицата, а по-късно освободени.

Това е и поводът за вчерашния протест, на който хората в Сухиндол настояха за по-строги наказания. Родителите искат учителите да бъдат отново задържани и да им бъдат повдигнати обвинения.

Първо за случаите разказва момиче от 7-ми клас. То твърди, че в занималнята учителят си е позволил да го опипва. Следват още жалби от четири момичета. Директорката веднага е подала сигнал в полицията. Тя обещава, че трудовите договори и на двамата ще бъдат прекратени.

Единият учител е освободен още на същия ден заради липса на доказателства. На втория е повдигнато обвинение за блудство с малолетни и непълнолетни, но в четвъртък и той е освободен срещу гаранция от 500 лв.

Жителите на Сухиндол заявяват, че ако не се вземат мерки, във вторник ще протестират пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

23.10 2021 в 12:03

Само да дам малко разяснения...Сухиндол е западнало селище със статут на град, в което живеят около 800 човека, предимно старци на 70-80 години. Кметът е ояден бесепар, който няколко години един затрупан път не можа да оправи, но иначе се замогна човека...от 1000лв кметска заплата. Има и една тумба цигани, които се появиха преди около 30 години незнайно откъде, и се заселиха в къщите на починали и изселили се хора. Въпросните ученички очевидно са от това "съсловие", то други деца там почти няма. Не за първи път в страната има оклеветявания и ромски резили, но местните българи да разкажат истината.