Шофьорът, блъснал с джип 6-годишно дете, с над 20 нарушения на пътя

OFFNews Последна промяна на 15 април 2015 в 19:15 5997 14

Шофьорът, блъснал с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище, е бил осъждан и е имал над 20 нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Окръжната прокуратура в Пазарджик е повдигнала обвинение на Цветан Пъков за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов.

Детето беше блъснато малко след 20 часа вчера по пътя за Стрелча, докато е карало колело.

От прокуратурата обясняват, че Пъков, който е управлявал автомобил Audi Q 7, се е движел с превишена скорост.

Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество. Той е наказван многократно - повече от 20 пъти, по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата, допълват от прокуратурата в Пазарджик.

Цветан Пъков е задържан за 72 часа. Прокуратурата е внесла искане за постоянно задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2015 в 19:13

забелязвам свежа тенденция в постовете на "средния бг мозък". съвсем скоро някой ще напише, че родителите нарочно са хвърлили детето си пред бавно влачещия се бизнесмен, само за да съсипят мечтите му за нов бизнес. та щото шофирам около 38 години, искам плахо да предложа да внимаваме навсякъде, където има макар и малка вероятност нещо, или някой да изскочи!

16.04 2015 в 16:22

Прочетох всички коментари!
Основно се гледа на това, това какво е правило детето на пътя! Това няма голямо значение, защо детето е било на пътя. Родителите са си взели поука, аз не искам да съм на тяхно място сега.

Проблемът е коренно различен.

Представете си няколко вида МПС-та. 1200кг, 1700кг и Audi Q7 2300кг.

Хайде сега пресметнете факторите: Скорост, широчина на гумите, настилка, светлина, Електрона система за дистрибутиране на спирачните усилия, ABS и всякакви други компютърни системи, Опит на шофьора, време за реакция.

Имай предвид, че ти си шофьорът на тази кола, ти я управляваш, ти си познаваш колата най-добре и знаеш какви са и възможностите. Ти си човекът, който управлява то МПС, ти натискаш газта, ти натискаш спирачката и ти въртиш волана! ТИ ВЗЕМАШ РЕШЕНИЯТА, съобразявайки се с пътните условия.
Когато карах шофьорски курсове, инструкторът винаги ми казваше: "Ако видиш дете близо до пътя намаляваш скороста и бъди готов да спреш!" Ако това ти се случи на изпит и ти не го направиш ДАИ инспекторът ще те скъса!
Каза ми и още нещо: "Когато натискаш педалът на газта си задава въпросът, ако стане нещо на пътя ще можеш ли да спреш или да избегнеш препятствието!?"

Тези неща ти се наливат в главата, когато караш шофьорски курсове! Инструкторът ти дава няколко основни съвети относно дефанзивно шофиране. Но това се случва само ако си вземеш книжката, при нормални обстоятелства. Да не стане като с историята на двамата правителствени мексикански пилоти, които са си фалшифицирали лицензите. Разбиха се и загинаха на място.

Работата е там, че той ще живее, а детето не.

Но нека да зарежем това са просто житейски размисли и страсти, един друг технически въпрос. Защо шофьорът не е реагирал, като е видял детето и как е реагирал.
Обикновено в такива ситуации, натискаш силно спирачка(ABS-а ти гарантира контрол), пускаш спирачката и рязко завиваш в страни за да избегнеш препятствието.

Това е възможно да се направи дори и с голяма скорост... Та защо шофьорът не е реагирал, няма да разберем и едва ли полицията ще излезе с публичен доклад.

16.04 2015 в 15:55

Има огромна разлика между 60км/ч и 65км/ч

това клипче ще ви помогне да го разберете
https://www.youtube.com/watch?v=u4IqDHdkbmQ

16.04 2015 в 09:21

10 поредното жалко сополче, което се прави на мъж в нета :) и да - виновни са. а ти си кух, жалък и комплексиран. Все прости факти

16.04 2015 в 05:42

алоу, двете нули (00) или трите хикса, моторджиите са ти виновни, родителите са виновни децата са виновни..ти бе бернишки педал, дето като ученик са те били докато се напикаеш, да не караш водно колело бе, педал!

16.04 2015 в 04:07

Дрън-дрън, родителите, та родителите. Детето заключено вкъщи до 21 годишна възраст с единия родител и поне още един възрастен роднина, да го наглежда да не му стане нещо лошо - нали така? В цивилизованите общества родителите очакват децата им да са в поне относителна безопасност и без непосредствен и тотален контрол. За другото си има думичка и общо взето всеки път проваля възпитанието.

Щом дедо поп може да се оглежда иззад всяка кола и ъгъл за деца, кучета, котки, стари баби и млади дънкан-маклаудовци на колело - значи и другите могат. Ако някой смята че не е длъжен - да преговори ЗДвП. Там пише че трябва. Ако не помага и това - да си сдаде книжката в КАТ.

Прочее, за шофьор с 10-15г стаж 20 нарушения са подозрително малко - явно е щедър човекът или отскоро има книжка.

16.04 2015 в 03:25

Шестгодишно дете с колело по улиците след 20 часа?
Ха, на бас, че колелото не е имало никакви светлоотразители и детето не е носело светлоотразителна жилетка!
Това ме подсеща и за загиналото момиченце на тротоара, убито от полицай. Ако родителите не бяха такива идиоти да си оставят детето без надзор на улицата, щеше да пострада само количката му, а детето щеше да е живо.
Дошло е време да се търси отговорност не само от шофьорите, но и от другите участници в движението!!!

15.04 2015 в 21:49

logistics,

Коментирам само известните на мен факти. В предишната публикация не се споменаваше за никаква обективна вина (превишена скорост, употреба на алкохол, отнемане на предимство и т.н.). На базата на това нито мога да оневиня, нито да оневиня въпросния шофьор. Не съм го и направил. За тази цел си има следствие, има си експертизи, има си свидетели и т.н., които решават кой крив, кой-прав. Това, което предизвика коментара ми беше заглавието, провокиращо предубеденост. И дадох пример със самия себе си. Имам се за примерен шофьор с над половин милион километра зад гърба си, но въпреки това за малко и аз да бъда изтипосан с подобно заглавие. Както казваш, никой не е застрахован!
Напълно съм съгласен, че в България, за съжаление, на пътя се набиват на очи предимно хора със скъпи автомобили (по понятни причини), но това не е причина да се налага клеймо на всеки, седнал зад волана на хубава кола.
Напълно съм съгласен с теб и за това, че човек трябва да се съобразява и с възможностите на колата си, и с пътната обстановка.

15.04 2015 в 21:12

ххх. Да не се наложи, след още някоя статия с подробности, да се извърташ още повече?

Бързате да коментирате и постъпвате като тези, които критикувате. Раздавате присъди.