Шестима задържани при акция срещу фалшивите стоки в София и Русе

OFFNews 14 декември 2022 в 12:43 1248 0

Часовници

Снимка МВР

Часовници

Шестима души са задържани при специализирана операция срещу продажбата на фалшиви стоки в София и Русе, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

В акцията са участвали служители на ГДБОР и ОДМВР – Русе, след като е получена информация за организирана престъпна група, занимаваща се със съхранение и разпространение на стоки, обозначени със запазени търговски марки. 

При извършените претърсвания и изземвания на три къщи, склад и четири автомобила в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, документи и мобилен телефон. Дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити в четири жилища, два склада и пет автомобила в област Русе.

Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения, двама са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа, а един - с „парична гаранция".

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Снимка: МВР 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови