СДВР: Задържана е жена, употребила алкохол и вербална агресия срещу палатковия лагер пред МС

OFFNews 04 август 2020 в 11:57 2787 0

Една жена е задържана, след като не се е подчинила на полицейско нареждане и употребила вербална агресия срещу палатковия лагер пред Министерския съвет. Установено е, че жената е била под влиянието на алкохол, съобщиха на брифинг от СДВР. 

За поредна вечер протестът и шествието са се провели без уведомление в Столична община, допълниха от дирекцията. Не са констатирани сериозни нарушения, но в един момент след 21 ч се е наложило извеждането на екип на Нова тв, тъй като срещу него е имало вербална агресия от протестиращите. 

Екипът е бил изведен на безопасно място, заявиха още от полицията. 

По данни на МВР броят на шатрите и палатките на Орлов мост, пред Министерски съвет и на кръстовището до Софийския университет не се е променил. Пренощувалите на Орлов мост хора са 25-30 души, пред СУ са около 20, а в палатковия лагер пред МС - 6. 

Според полицията бусът на майки на деца с увреждания от "Системата ни убива", който е блокиран от полицията вече 4-ти ден, не е спиран да напусне кръстовището. "Той може да си тръгне, откъдето поиска", казаха още на брифинга.  

"Продължаваме да разглеждаме записите, но не виждаме нередни действия от страна на полицаите", подчертаха служителите на реда. 

Междувременно беше съобщено, че работното време на звената за лични документи се променя, като вместо да работят от 08:30 ч. до 18:30 ч., ще се работи в интервала 07:30 ч. - 17:30 ч. Това се налага заради опашките от чакащи с изтичащи лични карти и шофьорски книжки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови