Реките в София на критично ниво, доброволците в повишена готовност

Владимир Йончев Последна промяна на 19 април 2014 в 11:26 5675 3

акция, форум, наводнение, Нови Искър, диги

Снимка Ник Николов

Пълненето на чували с пясък за дигите в Нови Искър през 2012 г.

Реките в София са на критично ниво и има опасност да прелеят след продължаващите от дни валежи.

Форумът OFFRoad-Bulgaria.com е получил обаждане от Столичната община с молба да уведоми доброволците си, че може да се наложи да реагират. Ако нивото на реките продължи да се вдига, ще са нужни хора за пълненен на чували с пясък и издигане на диги.

OFFRoad-Bulgaria.com има споразумение със Столичната община за съдействие при кризи и природни бедствия. Всеки път когато има сигнал за бедствие, Общината уведомява Форума. След оглед на специалистите се преценява дали има смисъл да се призовава за масова акция на доброволци или институциите имат сили да се справят сами.

Към момента все още няма призив за доброволческа акция, а само уведомление, че евентуално може да възникне нужда от доброволци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2014 в 22:36

До ОФФнюз:
Моля,дайте линк към темата.

19.04 2014 в 22:35

Я! Държавата се сети за нас! А защо ли не се сетиха когато въведоха забраната за свободно каране на мотори и АТВ-та?!? Добре , че ще трябва да се помага на хората , а не на институциите , защото иначе нали се сещате колко хора ще се отзоват на призива?

19.04 2014 в 12:23

Браво, OffRoad-Bulgaria.com. Когато има нужда, отзовавате се. Истински сте. За разлика от форумни писачи, като Балкански например.