Пожар пламна в цех за плодове и зеленчуци на борсата в Огняново (снимки)

Диана Варникова 19 юли 2022 в 09:35 1600 0

Пожар в цех за плодове и зеленчуци на борсата в Огняново

Снимка Диана Варникова

Пожар в цех за плодове и зеленчуци на борсата в Огняново

Пожар е лумнал снощи късно вечерта в цех за преработка на плодове и зеленчуци на зеленчуковата борса в пазарджишкото село Огняново.

Сигналът е подаден в 20,25 ч., заяви говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Пламъците са обхванали шест складови помещения на тържището, където се продава земеделска продукция не само от близките села, но и от пловдивското поле.

Шест противопожарни коли и 17 огнеборци се пребориха със стихията и тя бе локализирана.

За снощния пожар в цеха за преработка на плодове и зеленчуци се работи по различни версии - от късо съединение в електрическата инсталация до умишлен палеж, коментираха от полицията в Пазарджик.

Преди дни от управата на борсата информираха, че предстои откриването на нови търговски площи на „Пазар на производителя-Пазарджик“АД - с. Огняново. Фирмата, която стопанисва тържището, е "Балкан Алгрикалчарал", а управител е Абдуллах Муханнед Наджим Ал-Нуаими. Целта на новоизградените закрити складове с различни по големина площи е да се осигурят условия за производителите, които да може да съхраняват на място продукцията си и да не се налага да я превозват всеки ден. Това е и възможност дейността на борсата да се удължи и извън сезона, като от тази иновация може да се възползват както земеделци, така и търговци на цитрусови плодове. В студените месеци тържището ще запази денонощния режим на работа. Очакваше се и откриването на нови работни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!