Полицията в Перник разследва случай на малтретиран ученик със специални потребности (обновена)

OFFNews 14 ноември 2023 в 14:35 1502 1

Снимка БГНЕС

Полицията в Перник разследва случай с малтретиран ученик със специални образователни потребности от момиче, предаде БТА.

На клип, публикуван вчера, се вижда как ученичка бие детето.

Подаден е сигнал в Първо районно управление (ПРУ) в града от страна на учебното заведение, в което учи момчето. Уведомена е била и ОД на МВР, а инспектори от „Детска педагогическа стая“ са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

Двете деца са възпитаници на различни учебни заведения в Перник, а клипът е направен на 12 ноември. Всички ученици вече са идентифицирани, а родителите им са уведомени за деянието.

Вчера кметът на община Перник Станислав Владимиров категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: "Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани".

Днес Владимиров се срещна с детето.  Кметът на Перник посети Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“, където се срещна с момчето и неговия баща, както и с ръководството на училището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

1

Пустиняк

14.11 2023 в 20:05

Синът ми е със СОП. Ако това му се случи бащата на това момиче, ще бере ГАЛЕМИ ядове! Незабавно изключване на тия изродчета!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика