Полицията ще прави строеви прегледи за облеклото на полицаите

OFFNews 15 септември 2020 в 19:21 2877 0

Снимка bTV

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е разпоредил комплексна проверка за униформеното облекло на полицаите във всички областни дирекции на страната и в СДВР, и за спазване на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства.

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло, съобщиха от МВР.

В репортаж на бТВ от големия протест, който беше разгонен с груба сила, се вижда, че един от полицаите, ангажиран в охраната на протеста, използва бокс срещу демонстранти. В социалните мрежи се появиха снимки на служители на реда, на чиито униформи има поставени значки и лепенки със смущаващи изображения и послания, които се използват от крайно десни групи по света. 

Репортерът на "Сега" Мартин Георгиев бе извикан в сряда на полицейски разпит заради изпратени писмени въпроси до пресцентъра на МВР по същата тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!