Полицията откри триетажна оранжерия с марихуана в Бояна (видео)

OFFNews 14 ноември 2017 в 13:00 5511 1

Столични криминалисти са разкрили домашна оранжерия за марихуана, съобщава МВР. Акцията е проведена на 13 ноември само няколко дни след проведена спецоперация на територията на София, при която криминалисти на СДВР откриха и иззеха близо 2 кг кокаин.

Действията са наблюдавани от Софийска градска прокуратура.

Столичните криминалисти са извършили претърсвания на два адреса - в село Бистрица и столичния кв. Бояна.

В къщата в кв. Бояна е установено, че и на трите ѝ етажа, включително и в мазата, са изградени специални помещения за отглеждане на марихуана. В обособените оранжерии имало всичко необходимо за отглеждането на растението - таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване. Иззети са общо 268 саксии със засети растения от рода на марихуаната, които били в различен стадий на растеж. При обирането им мократа листна маса била събрана в 5 чувала.

При претърсването са открити и други два чувала с готова вече за разпространение суха тревна маса, дала реакция при наркотеста на марихуана. От другия адрес столичните криминалисти иззели още 6 малки дози марихуана.

В полицейския арест е задържан 32-годишен мъж. Към момента са извършени разпити на лица, имащи отношение към случая.

Предстои извършването на процесуално-следствени действия - назначаване на експертизи за установяване на точното количество на иззетата марихуана и др.

Разследването продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови