Отсъствие на съдебен заседател отложи делото за смъртта на Стоян Балтов

Юлиан Христов 16 декември 2011 в 13:31 2022 0

Съд. Снимка: БГНЕС, архив
Съд. Снимка: БГНЕС, архив

Възпрепятстван съдебен заседател стана причина делото за смъртта на студента Стоян Балтов да бъде отложено за края на февруари. По делото има насрочени три съдебни заседания и през, април, май и юни. В съдебната зала днес присъстваше и майката на убития до дискотека "Соло" Кирил Въжаров - Радмила. Процесът за смъртта на сина й и още един младеж приключи с оправдателна присъда за единствения подсъдим. Подсъдими за убийството на Стоян Балтов са трима души - Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов. Инцидентът стана през 2008 година. Тогава след побой пред дискотека „Амнезия” в столичния „Студентски град” 20-годишният студент по фармация от Сливен почина. Срещу тримата младежи прокуратурата повдига обвинения в непредумишлено убийство, след употреба на алкохол. Съдебно-медицинска експертиза доказа, че Балтов е починал от черепно-мозъчна травма, след нанесения му побой.

Процесът тръгна отначало на 25 март тази година след като на 17 юли 2009 г. Софийският градски съд го върна за ново разследване, заради допуснати нарушения на прокуратурата, довели до накърняването на защитата на Вили Георгиев.

Полицаят Илиян Рангелов, който беше призован като свидетел на последното заседание по делото, обясни, че отивайки на мястото е заварил починалия Стоян Балтов да лежи по гръб на земята и е потърсил пулс на жертвата. Студентът Светлозар Михайлов пък обясни, че е имал пряк контакт с Балтов - той е сред първите, които са оказали първа помощ на пострадалия. Михайлов обаче не можа да разпознае подсъдимите като извършители на нападението. Друг свидетел пък обясни, че е видял единствено група момчета да гонят приятел на Балтов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!