Откриха близо 80 кг марихуана, скрити в хладилен камион с месо в Перник (снимки и видео)

OFFNews 06 октомври 2022 в 15:50 4825 1

марихуана

Снимка mvr.bg

Откритата марихуана

Близо 80 кг висококачествена марихуана са иззети от хладилен камион с месо в Перник, съобщиха на брифинг зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Перник Галина Антова и Пламен Павлов, зам.-директор на Агенция „Митници".

При акцията са участвали ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници", като за 72 часа са задържан трима мъже. Арестуваните вече са с повдигнати обвинения. 

Във вторник е започнала операцията, като са направени огледи, претърсвания и изземвания. В тежкотоварна композиция на паркинг в Перник, натоварена с месо, са открити пресовани и вакуумирани 76 пакета с марихуана. Дрогата е скрита сред 22 тона месо.

Полицейската акция е стартирала, след като е получена информация в ГДБОП за хора, които нелегално произвеждат и внасят наркотици и цигари без бандерол.

При проверката на тежкотоварната хладилна композиция са иззети около 80 кг марихуана с много високо качество за около 800 000 лева. В непосредствена близост до композицията е намерено оборудване за наркооранжерия без препарати - иззети са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

06.10 2022 в 16:15

Айде да го узаконяват тоя буренак че милиционерите само с него се занимават вместо да вършат истинска работа.