Още едно изнасилено дете в Сотиря след убитата Кристин. Живо е

OFFNews 31 август 2019 в 01:30 4745 0

Снимка МВР

За вероятен случай на блудство с дете в сливенското село Сотиря съобщи БНР късно през нощта срещу събота.

Момиченцето е на възраст между 7 и 8 години, прието е в болница в Сливен без опасност за живота. Не е ясно коя болница е дала потвърждение за „Хоризонт“, защото в областния град лечебните заведения са няколко.

В полицията са задържани мъж на около 60 годишна възраст и момче на 14 г. Те също са от Сотиря. Новината е потвърдена за БНР и от кмета на селото Димчо Георгиев. В официалния сайт на община Сливен пък са налични единствено стационарните телефони на служителите, които в късните нощни часове няма как да отговарят на позвънявания.

Малко по-рано потребител във Фейсбук провокира шок и ужас с детайли, които никак не се връзват с известното досега. Той съобщи за изнасилено и убито от двама клошари 5-годишно момиченце, които били натъпкали парцали и чорапи в гърлото му. Минути по-късно същият уточни, че детето е на 7 години.

На 15 август към 15 ч. в Сотиря на метри от дома си в изключително тежко състояние бе намерена 7-годишната Кристин, която почина на път за болницата. Мартин Трифонов на 21 г. бе видял детето в магазин да си купува сладолед. По-късно той бе открит след няколко часови издирвания и преследване от местни хора, прострелян от полицията и задържан. Окръжната прокуратура в Сливен му повдигна три обвинения – за убийство, за блудство и за изнасилване. Законът предвижда наказания за трите обвинения до 30 години затвор, доживотна присъда и доживотна без право на замяна.

Сега село Сотиря пак гори в гняв и скръб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови