Опожарена кола край Мало Бучино. С нея ли избягаха обирджиите на инкасото?

Раненият охранител при обира е с опасност за живота

OFFNews 03 декември 2023 в 12:43 3363 0

горяща кола

Снимка Pexels

Горяща кола.

Подпален автомобил е открит близо до село Мало Бучино. Полицията не изключва с опожарената кола да са се измъкнали нападателите от инкасо обира в Благоевград, който бе извършен в събота сутринта.

Обирджиите на не са заловени, издирването продължава, а по непотвърдена информация откраднатата сума е около 200 000 лв.

Знае се, че трима души са нападнали инкасо автомобила и успели да вземат няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма е прострелян сериозно. Раненият при нападението охранител е с опасност за живота.

По информация на Нова телевизия колата е открита на пътя, който свързва селото със Суходол. Автомобилът е опожарен до степен, при която трудно могат да се определят марката и моделът. Дали са оставени доказателства и отпечатъци ще стане ясно след анализ на огледа на криминалистите. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Ако се окаже, че това е колата от обира в Благоевград, то това ще означава, че извършителите са се отдалечили на около 90 километра от мястото на грабежа.

Раненият при нападението над инкасо автомобил в Благоевград охранител е с опасност за живота. Той бе прострелян в слабините и веднага бе настанен в реанимацията на благоевградската болница. Направена му бе операция, но в следобедните часове в събота стана ясно, че състоянието му се е влошило и той бе транспортиран към Военномедицинска академия.

Властите все още не събщават за серозен напредък в разследването. Продължава да се очкава официално изявление от страна на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика