Очите прострелян с пет куршума, един от тях остава в тялото му

OFFNews - Бургас 09 юни 2016 в 10:44 11330 9

Снимка Булфото/Румен Раканов

С пет куршума е прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите. Единият от тях не е изваден от тялото му, поясни изпълнителния директор на многопрофилната болница в Бургас д-р Георги Матев.

„Той не е опасен до такава степен за здравето на пациента и едва ли ще предизвика някакви усложнения. Ваденето е рисковано, то би усложнило още повече състоянието на пациента", каза Матев и уточни, че "куршумът се намира в областта на горната част на белия дроб, на гръдната кухина".

Д-р Георги Матев, изпълнителен директор на МБАЛ Бургас

Снимка: Булфото/Румен Раканов

Куршумите са засегнали няколко области – белия дроб, пикочния мехур, корема и левия крак. Ситуацията е била усложнена, защото са засегнати и кръвоносни съдове. Наложило се е и кръвопреливане. Операцията е продължила над 8 часа. През цялото време е имало консултации и с ВМА, които са експерти при огнестрелните рани.

Състоянието е било тежко и критично още при постъпването на Очите в спешното отделение, остава такова и към момента. Рискови са следващите 12 часа.

Другият прострелян е в задоволително състояние. Засегнат е левият му крак, има счупване от куршум, но няма опасност за живота му. По непотвърдена информация това е един от гардовете на Митьо Очите, по прякор Кольо Магарето.

Снимка: Булфото/Румен Раканов

Митьо Очите беше прострелян вечерта на 8 юни в заведение "4 YOU" в Слънчев бряг. Соченият за наркобос Очите отишъл там с 30-40 охранители, облечени с бронежилетки и въоръжени с брадви. Хората на собственика на заведението ги посрещнали с куршуми. Един загина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13011

10

Georgi Ganchev

09.06 2016 в 13:22

Хм. Тая статия ме кара да желая прилагането на иранската правосъдна система у нас.

29585

8

Izalina

09.06 2016 в 12:42

Чудя се как ли се чувства един доктор, докато се бори за живота на доказани изверги, заради едната хипократова клетва ...

Туй "ексклузивно" отгоре май е вече прекалено, дали това е национална тема пък чак толкоз

77927

3

El Commandante

09.06 2016 в 11:19

Да, точно, пишете къде да дарим кръв моля ви се, аз не мога да спя от притеснение...

77927

1

El Commandante

09.06 2016 в 11:09

Бахти потока от новини, бахти ъпдейтите, все едно са гръмнали Бербатов, а не неква нарко-мутра...