Нова верижна катастрофа заради димящото сметище затвори Тракия

OFFNews 09 октомври 2018 в 07:05 5040 0

Трима души са пострадали при катастрофа на автомагистрала „Тракия“ тази нощ, а движението в посока София-Пловдив е преустановено.

От пресцентъра на МВР съобщават, че задимяване и ниска мъгла в района край Ихтиман силно затруднява движението по магистралата.

На същото място през юли 2017 стана голяма верижна катастрофа с 40 автомобила.Вероятно това е причината за настъпили пътни инциденти и верижна катастрофа с участието на пет превозни средства, при която, по първоначални данни има трима пострадали.

Движението в посока Пловдив временно е преустановено. Трафикът от Пазарджик към София е насочен по стария път.

Пътни полицаи са на място и регулират движението.

Движението магистралата в участъка Ихтиман - Церово временно се пренасочва по обходни маршрути поради намалена видимост при км 46 в района на Ихтиман, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мусачево - Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово" и АМ "Тракия".

Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ „Тракия“ - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!