Няма опасност от взрив на бензиностанцията на 'Цариградско', избегната е ситуация с мащабите на Хитрино

OFFNews 11 декември 2019 в 09:55 4288 0

Снимка "Забелязано в София"

Няма опасност от взрив на бензиностанцията на столичния булевард "Царигардско шосе", в която вчера автомобил се блъсна в резервоар за газ, уверяват от пожарната. Според специалистите няма създадена концентрация за взрив. 

В резервоара е имало около 5 тона газ.

Цяла нощ на място е имало 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столична община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на движението. Заради инцидента вчера движението в този участък бе спряно в посока изхода на София и се образуваха колони от чакащи автомобили.

За да се елиминира рискът от взрив, газът е бил източен в атмосферата в регулирани количества. Не е имало техническа възможност резервоарът да се източни, затова е избран този вариант, като специалистите са внимавали количествата на изпуснатия газ да не надвишават нивата, в които може да се получи взрив.

Комисар Тошко Бързилов от пожарната дирекция коментира пред БНР, че благодарение на всички структури, работили по случая, е избегнат инцидент от мащабите на Хитрино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови