Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Несебърлия плува часове в бурното море, за да се спаси

OFFNews - Бургас 30 септември 2015 в 15:21 6349 1

Снимка OFFNews

Снимката е илюстративна

Несебърският бизнесмен Валери Иванов плува часове в бурното море, за да се спаси.

Иванов излиза вчера следобяд с катамарана си, въпреки предупрежденията за опасно време и силно вълнение.

В морето край Слънчев бряг обаче се случва авария – чупят се руля и платното и лодката тръгва навътре.

За да спаси живота си, мъжът скочил във водата. Благодарение на това, че е бил с неопренов костюм, а и морето е било сравнително топло, той доплувал до Несебър. Разстоянието, по данни на спасители, е около 4 километра.

На брега го намерили негови приятели, които го закарали до хотела му. Валери е бил в добро здраве, не се е наложила медицинска намеса. Иначе е издирван и със спасителен катер, но е намерена само празната лодка.

Самият Валери Иванов казва, че живее не втори, а трети живот, защото и преди е имал опасни преживявания. Казва, че не помни колко време и какво разстояние е преплувал, защото в морето тези понятия се размиват. Сподели, че е излязъл с катамарана, защото в началото времето е било приятно, но после изведнъж „се е вдигнала вълна“. Заради това и заради аварията в руля и платното се хвърля във водата и плува до Несебър.

Беше си притеснително, но прецених, че мога да го направя“, казва Валери и добавя, че друг път ще подхожда по-внимателно.

От Морска администрация посочват, че до подобни инциденти се стига най-вече заради прекалената самоувереност и неподготвеност на хората. Преди по-малко от месец рибар прекара около 8 часа в морето, докато спасителните екипи го извадят. Лодката на бургазлията беше претърпяла авария, а самият той е бил с телефон с изтощена батерия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews