Над 100 души са задържани за разпространение на наркотици

OFFNews 23 юли 2023 в 09:52 2868 0

полиция

Снимка БГНЕС

Полицейска акция

124-ма души са задържани за разпространение на наркотици, съобщи заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев по Нова телевизия.

Той коментира и новата опасност и смъртните случаи след употреба на синтетичен наркотик. Става въпрос за фентанил - болкоуспокояващо вещество, което се превръща в смъртоносно при смесването му с други наркотици.

След серията смъртни случаи кабинетът обяви, че засилва борбата срещу наркотиците, а в страната тече и специализирана акция срещу наркоразпространението.

Само от четвъртък до неделя задържаните са 124-ма, от които 8 за разпространение конкретно на фентанил - в София, Варна и Добрич. Образувани са 6 досъдебни производства, допълни зам.-главният секретар на МВР.

По думите на Коцев вече има трима обвинени - две жени и един мъж, и тримата криминално проявени.

Колегите за кратко време са успели да влязат в дирите на разпространителите. Продължаваме да уточняваме дали се касае за форма на съучастие или по-сериозна престъпна дейност, свързана с организирана престъпна груп”, уточни той.

Установените наркотици с високо съдържание на фентанил са 6 кг.

По повод скандала, при който хеликоптер изхвърли чували с наркотици на територията на Турция, Живко Коцев подчерта, че машината не е българска и няма замесени наши сънародници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки