МВР започва засилени проверки за пияни и дрогирани шофьори

OFFNews 10 декември 2018 в 14:38 3226 0

МВР започва засилени проверки за пияни и дрогирани шофьори

От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на моторни превозни средства за шофиране след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

Тя се провежда от Пътна полиция и е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Проверките започнаха тази сутрин и ще продължат до края на тази седмица - 16 декември.

Целта на операцията е да се обърне внимание на водачите на моторни превозни средства, че управлението след употреба на алкохол или наркотични вещества е изключително опасно и е недопустимо.

„Тази операция стартира на територията на целия Европейски съюз, на държавите-членки, на TISPOL и ще обхваща най-често главните пътища и автомагистрали, както и населените места. Целта й е да се констатират и да се направи превенция към водачите да не управляват моторни превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества“, обясни на брифинг главен инспектор Росен Рапчев - началник на сектор „Пътен контрол” към Главна дирекция „Национална полиция”.

„До месец ноември бяха установени и е била прекратена регистрацията на 1800 собственика на моторни превозни средства, които са управлявали под въздействието на наркотични вещества. За алкохол са прекратени регистрациите на над 4500 собственици. От общоустановените над 8500 сме хванали за употреба на алкохол, а 2800 – за употреба на наркотични вещества, но само на собствениците прекратяваме регистрацията“, каза още Рапчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови