МВР още търси откраднатите от взривения банкомат пари

OFFNews 02 март 2018 в 12:08 7511 1

Снимка БНР

МВР още издирва откраднатите пари от взривения банкомат в "Илиянци", съобщи вътрешният министър Валентин Радев. 

Министърът уточни, че все още не се знае точно колко е открадната сума. Той поясни, че полицията е във връзка с хората, които са заредили устройството с пари и със собственика банкомата.

„Задържахме петима, разпитах дали са същите като в случая през декември, но тези нямат връзка с другите групи. Може би са правили един опит преди това“, заяви вътрешният министър. Петимата са хванати и по тях е имало пръски от оцветяването на банкнотите.

Взривяването на банкомата стана в ранните часове тази сутрин на столичния булевард „Рожен” в квартал „Илиянци”. Сигналът към полицията е подаден в 5.15 часа. Петима криминално проявени мъже са задържани от полицията – всички с богати криминални досиета. Те се опитали да избягат от властите, но след преследване били заловени в района на Ихтиман.

„Не са от най-големите престъпници, но са били следени. Те си имат и прякори, замесени са и в кражби. Добре, че ги хванахме“, заяви Валентин Радев. Той се обърна към „всички останали, които посягат“ да свикват, че рано или късно ги хващат.

„Хванахме и трима от четиримата за обира на банкомат в Сапарева баня. И четвъртият ще падне в капана, сигурен съм“, допълни силовият министър.

Всички задържани са с богато криминално минало. По информация на Нова тв един от задържаните е Иван Янински-Шумахера – известен автокрадец, който през 2017 г., отново след гонка с полицията, беше задържан на автомагистрала „Хемус”.

Сред арестуваните е и Николай Лъвчийски-Лъвчето, който живее в Ихтиман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

02.03 2018 в 18:31

След седмица-две Ушеви ще излязат с изявление че престъплението е разкрито.

Това че кинтарите ги няма не може да ги разтревожи.