МВР обяви протеста за незаконен . Полицай е пострадал от хвърлен камък

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2020 в 13:07 2226 1

Полицейски служител от СДВР е бил ранен в главата от хвърлен камък "при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия на 22.09.2020 г. в района на сградата на Народно събрание – 1", съобщиха от МВР.

Медицинска помощ заради по-леки наранявания е била оказана на други двама полицаи. Това е станало "при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България".

Напрежението до бившата сграда на Народното събрание е възникнало около 22 часа. "Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица. Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда", се казва в съобщението.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите.

По-рано през деня вчера заради намерени забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове мъж не е бил допуснат до площад „Независимост“. Други двама - мъж и жена, са били отведени в РПУ, но по-късно са били пуснати.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5458

1

zuljin

25.09 2020 в 16:28

Аз пък обявявам МВР за НЕЗАКОННО!!!
Ало, МИЛИЦИОНЕРИТЕ, криминалния контингент са си ВАШИ ХОРА!!!