Quantcast

Мутра заплаши с убийство доброволец от наводненията, изцапал му обувките

OFFNews Последна промяна на 11 август 2014 в 16:27 13965 16

Доброволец от наводненията в Бяла Слатина беше заплашен от местен бабаит с убийство и саморазправа със семейството му, защото го окалял, докато минал с джипа си покрай него. 

Георги Спасов, по-известен като Ячовеца, изригнал срещу Пламен Цонков, след като доброволецът минал през локва и го опръскал. Разправията станала на 2 август, след като Цонков се включил в подпомагането на пострадалите при наводненията във Врачанско.

Без да се притеснява от присъствието на полицаи, Ячовеца изригнал като заявил на Цонков, че ще го "унищожи". "Каза ми, че ще изнасили жена ми пред децата", разказа пред OFFNews Цонков. В резултат на разправията, той се принудил да премести жена си и децата му в друго населено място. 

"Подал съм жалба в МВР и прокуратурата. Поискал съм и бронежилетка, защото се притеснявам за живота си", разказа Цонков.

След разправията между двамата, в понеделник срещу вторник сутринта (5 август) неизвестни подпалили микробуса му, който Цонков бил паркирал пред дома си. Колата е изгоряла напълно. Същото щяло да се случи и с джипа му, с който Цонков помагал при наводнението. От пълно опожаряване го спасило преминаването на патрул на СОТ, който успял да угаси пламъците, обхванали предната гума на джипа. 

Цонков не крие, че неведнъж е имал разправии с Ячовеца, който е родом от Враца. Според него омразата на Спасов е заради бизнес интереси. Двамата са имали спречквания, като веднъж Ячовеца разбил устните на Цонков. 

Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев каза пред OFFNews, че ако има подаден такъв сигнал, то той е заведен по надлежния ред и по него се работи. Той не коментира твърденията на Цонков, че инцидентът се разиграл пред полицаи. Не е ясно и това дали Ячовеца има криминална биография и дали полицията във Враца си е затваряла и друг път очите за негови провинения. 

От прокуратурата не дадоха допълнителна информация по случая с аргумента, че говорителят е в отпуск.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2014 в 18:29

Ячо, запитай се: "А ако един ден моя квартал бъде ударен от наводнение, земетресение или друго природно или човешко бедствие, дали някой ще ни дойде на помощ. Дали трябваше да говоря и върша такива неща към хората, които отдават от личното си време, сила, пари и друг ресурс за да помогнат когато някой има спешна нужда от това. Дали някой ще мине покрай дома ми и ще си направи труда да търси оцелели или ще го подминат с усмивка, знаейки кой е живял там, какво е вършил и надявайки се аз да съм там, затиснат, но все още жив?"

12.08 2014 в 15:52

ше ми запалиш колата а :) ми запали му къщата барабар с него на тоя помияр бе, кво го чакаш ! Те само от тва разбират. Ма той пред полицията ... Ква полиция бе човек, за 25 години не разбра ли в тая джунгла че тия са нагаждачи към силния на деня, те нямат желание да се занимават с глупости. Само бухалка в празната кратуна на тоя маймун го оправят

12.08 2014 в 15:49

За тяхно голямо съжаление, нашето поколение е свикнало с подобен род разправии понеже мутренските изцепки бяха ежедневие и ние сме свикнали да решаваме проблема с насилие :) Така че бургаски батки и мутрафони, ще ви накараме да се замислите като обесим трима от вас за назидание на някой мост - по ваш пример станахме такива. Въобразяват си криминалните герои че ще е вечна тяхната, само че не са виждали корема на приятелите си разпорен още - това ще ги излекува :)

12.08 2014 в 10:27

Офнюз, сериозно ли възнамерявате всяка местна разправия някъде из страната да ви е новина? Погрешно ли смятам, че (още?) не сте жълтиня? Скоро за събитие ще ни поднасяте факта, че някой има запек вече трети ден. Стегнете се.

11.08 2014 в 20:36

Докото честта не стане добродетел, така ще да се случват нещата.

11.08 2014 в 18:55

Милицията винаги работи ефективно и професионално. Искам да предоставя на широката публика две новини от Плевен - вчера икономическа полиция е затворила казана на един дядка от Ясен, а преди няколко месеца при успешна акция глобиха и затвориха сергия на бабичка продавала домати и краставици. ЗА ТОВА ЛИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ? Всеки местен знае къде са цигарите без бандерол, проститутките, аидуците и черните пазари - всеки без "полицията".

11.08 2014 в 18:04

... не почнат ли да им пламтят на ченгетата личните автомобилчета, не чакайте да си вършат работата...

11.08 2014 в 17:49

То е ясно, че с доброволци стават нещата. Очевидно, ще трябва да има и доброволци да помагат, където полицията не успява.

11.08 2014 в 17:38

Гошко (Спасов-Ячовеца) и приятелката му Поля са много кротки и свестни съседи - http://www.arhiv.konkurent.bg/novini/13813/i4o-nakisna-go6ko-spasov
И тук ама отда-а-а-а-авна http://tv.rimex-ltd.com/?p=227
и всяко чудо за седем дни http://www.arhiv.konkurent.bg/novini/13865/10-g-zatvor-za-georgi-spasov
Ячовеца е човека на ГЕРБ във Врачанско, тона е положението.

11.08 2014 в 17:34

Мисля че няма де е зле да се създаде една тайна гражданска организация за борба с олигофренията.