Мутра заплаши с убийство доброволец от наводненията, изцапал му обувките

OFFNews 11 август 2014 в 16:27 16813 16

Доброволец от наводненията в Бяла Слатина беше заплашен от местен бабаит с убийство и саморазправа със семейството му, защото го окалял, докато минал с джипа си покрай него. 

Георги Спасов, по-известен като Ячовеца, изригнал срещу Пламен Цонков, след като доброволецът минал през локва и го опръскал. Разправията станала на 2 август, след като Цонков се включил в подпомагането на пострадалите при наводненията във Врачанско.

Без да се притеснява от присъствието на полицаи, Ячовеца изригнал като заявил на Цонков, че ще го "унищожи". "Каза ми, че ще изнасили жена ми пред децата", разказа пред OFFNews Цонков. В резултат на разправията, той се принудил да премести жена си и децата му в друго населено място. 

"Подал съм жалба в МВР и прокуратурата. Поискал съм и бронежилетка, защото се притеснявам за живота си", разказа Цонков.

След разправията между двамата, в понеделник срещу вторник сутринта (5 август) неизвестни подпалили микробуса му, който Цонков бил паркирал пред дома си. Колата е изгоряла напълно. Същото щяло да се случи и с джипа му, с който Цонков помагал при наводнението. От пълно опожаряване го спасило преминаването на патрул на СОТ, който успял да угаси пламъците, обхванали предната гума на джипа. 

Цонков не крие, че неведнъж е имал разправии с Ячовеца, който е родом от Враца. Според него омразата на Спасов е заради бизнес интереси. Двамата са имали спречквания, като веднъж Ячовеца разбил устните на Цонков. 

Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев каза пред OFFNews, че ако има подаден такъв сигнал, то той е заведен по надлежния ред и по него се работи. Той не коментира твърденията на Цонков, че инцидентът се разиграл пред полицаи. Не е ясно и това дали Ячовеца има криминална биография и дали полицията във Враца си е затваряла и друг път очите за негови провинения. 

От прокуратурата не дадоха допълнителна информация по случая с аргумента, че говорителят е в отпуск.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!