Quantcast

Много деца и "безобразно люлеене" причинили инцидента в Докторската градина

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2014 в 12:14 5754 17

Снимка Кадър от Нова телевизия

Люлката, на която пострада 10-годишно дете.

Три са основните причини за инцидента в Докторската градина в София, при който вчера тежко пострада дете от люлка.

Това съобщи шефът на дирекция "Сигурност" и на столичния център за видеонаблюдение Красимир Димитров.

„Според мен първата причина за инцидента в „Докторската градина“ са многото деца, които са на люлката, а второто е безобразното люлеене на самата люлка. Третата причина е момчето, което е над тези години, които са оказани в табелата, а именно 12 години.

Това е довело до инцидента и тук няма падане от люлката, а обръщане на самата люлка, уточни Димитров.

„Пращали сме постоянно патрули на общинска полиция. Имаше сигнали, при които група по-големи младежи вечерно време отиват на люлките, дърпат пейките и т.н., на това реагираме веднага. Но когато има много родители, не можем да поставим полицай, който да регулира кой как да си люлее детето. От записа, който видяхме стана ясно, че въжето е скъсано след като се обръща люлката“, допълни Красимир Димитров.

Падналото от люлка дете е стабилизирано, животът му е вън от опасност, съобщиха днес от "Пирогов".

10-годишното момиченце е в детската неврохирургия с комоцио, няма данни за фрактури.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2014 в 14:38

Кофти спецификации на люлката - би трябвало да е със стоманени въжета, които да издържат и ако се натовари до горе със торби цимент. Презапасяването не вреди.

27.09 2014 в 18:24

Вече и докато чета новини, не само коментарите по тях, ми се дояждат пуканки. Не по друга причина, а защото всичко, което се случва напоследък, е една голяма комедия, в която главната роля изпълнява химерата, която наричаме народ... Основния ни проблем е, че имаме първобитен манталитет и претенциите за модерно общество. Майките оставят децата си да се държат като освирепели пещерняци, а появи ли се камера се сещат, че, виждаш ли, сме били граждани на ЕС. Е, не стаа тая рал'та така, не може да не държиш детето си за ръка защото и двете ти ръце са заети - едната с цигара, другата - я с бира, я с кафенце- и после някой друг да ти е виновен, че детето се е спънало и си е ожулило носа...
Ама нищо, продължавайте и без това обичам да се смея... :)

27.09 2014 в 00:31

а "БЕ" г-н малоумник - Красимир Димитров, ти тъп ли си, люх ли си къф си??? няма как тази люлка да се преобърни ако са издрави въжетата, така че недей да приказваш глупости, че те били скъсани в последствие... И сериозно ли казвате че на тази не малка люлка сте очаквали, че ще се качи само едно дете..., емиии тогава наистина сте МАЛОУМНИ

26.09 2014 в 17:14

Trol s mazol интересно е ти от кое поколение си. То от несвързания изказ личи де.

26.09 2014 в 15:34

*Идеализиране имах предвид.

26.09 2014 в 15:29

Хората бързо забравяме, изглежда. По мои спомени едно време също се случваха лоши неща. И бабаитите, и простаците си ги имаше, както сред възрастните, така и сред децата. Не виждам нещо, кой знае колко по-различно от някога, освен, че отчаянието на хората води до опит за идеологизиране на "добрите стари времена". Което е нормално. Но смятам, че тази липса на обктивност и правилна преценка задълбочава проблема.

26.09 2014 в 14:42

Ако въжето се е скъсало значи люлката е проблем - или качеството или дизайна. Явно дизайна позволява да се накатерят няколко човека и да се залюлеят доста силно.... Значи материалите или някой грешен размер са основната причина. Предупредителната табелка е по-скоро препоръчителна и не може да спре никой. СО трябва сериозно да се заеме със състоянието на детските площадки, защото явно могат да са смърноносни и хич не е за пренебрегване този случай. Все още има съоръжения от преди 30 години за да е ясно че работата приключва с монтажа и до там - после никакъви подръжка и проверки и демонтаж, ако трябва. Кой решава дали едно съоръжение може да се използва или времето му е изтекло..

26.09 2014 в 14:20

Александра, нещата пак опират до семейството. И чувството за мярка, и спазването на забраните, и отговорността към околните. Винаги е имало буйни деца, но толкова много невъзпитани като днес - не си спомням такова нещо от времето, когато моите собствени бяха малки.

26.09 2014 в 14:19

Александра, нещата пак опират до семейството. И чувството за мярка, и спазването на забраните, и отговорността към околните. Винаги е имало буйни деца, но толкова много невъзпитани като днес - не си спомням такова нещо от времето, когато моите собствени бяха малки.