Младеж е с опасност за живота след масов бой в Елин Пелин

OFFNews 10 януари 2022 в 15:45 2190 0

Младеж е с опасност за живота след масов бой в Елин Пелин. Той е приет в тежко състояние в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Анна" с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. 

Случаят е от вечерта на 7 януари и за него съобщи сестрата на пострадалото момче. 

Младежът е пребит от 5-6 негови връстници на възраст 20-25 години в Елин Пелин, като впоследствие се присъединили и още двама души, разказа тя пред OFFNews. 

Според нев пострадалото момче си уговорило среща с един от извършителите на побоя на паркинга на денонощния магазин в Елин Пелин, намиращ се зад храм "Свети Николай Чудотворец". Срещата е с цел "да уредят приятелските си взаимоотношения". Момчето е отишло със свой приятел, който е свидетел на побоя. На срещата възниква спор за момиче, което има отношения с един от биячите.

Според сестрата на пострадалия той бутнал по рамото единия от биячите, след което започнал бой. Това провокирало останалите момчета, които излезли от денонощния магазин, и шофьора на от един от спрелите на паркинга автомобили също да започнат да го удрят.

"Побоят е бил до припадък и дори това не е укротило извършителите на това тежко физическо насилие, като те са продължили да нанасят удари след това върху моя брат - Кристиян", добавя Денислава Ангелова, сестра на пострадалото момче.

"Брат ми е оставен в особено тежко състояние, без никой от биячите да му окаже първа помощ, като след нанесените особено тежки телесни повреди, те просто са казали на неговия приятел: "събирай си го и го махай от тука" и напуснали мястото", посочва Денислава.

Кристиян е отведен в Спешна медицинска помощ с черепно-мозъчна травма, носът му е счупен и има счупена скула.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови