Митничари хванаха на два пъти мъж с незаконен алкохол

OFFNews 23 ноември 2020 в 10:52 2086 0

Митничари хванаха 1000 литра спирт и 368 литра ракия без документи при четири проверки в рамките на два дни на територията на ТД Дунавска.

На 17 ноември е спрян товарен автомобил Ситроен Джъмпер. В товарния отсек е намерен пластмасов куб с вместимост един тон, пълен с прозрачна течност с мирис на спирт. При проверката се установило, че става дума за 95-процентов спирт. 58-годишният шофьор не е представил документи за произход и платен акциз. Образувано е досъдебно производство.

Преди три седмици срещу същия мъж е образувано друго досъдебно производство за идентично нарушение, след като митничари са го спрели при превоз на други 1000 литра етилов алкохол (спирт).

Проверен е и частен имот в село в община Дългопол, където в миналото е имало регистриран специализиран малък обект за дестилиране, но към момента е бил незаконен. Открити са 278 литра етилов алкохол без акцизни документи.

При две други проверки в частни домове на територията на общините Луковит и Дулово са открити още 90 литра наливна ракия без документи. Общото количество на задържаната наливна ракия е 368 литра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови