Международни експерти ще разследват взрива в Горни Лом

OFFNews 17 октомври 2014 в 12:02 2007 0

Сотир Цацаров

Международни експерти ще се включат в разследването на взривовете в завода край Горни Лом, при които на 1-ви октомври загинаха 15 души.

Това каза днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Една от причините да се търсят експерти е да бъде осигурена независимост от собственика на завода - Валери Митков, който, като един от най-добрите специалисти по утилизация на взривни устройства, е обучавал голяма част от специалистите в страната.  

Главният прокурор коментира, че от друга страна, тъй като в завод "Миджур" са се утилизирали мини от други държави, добре е да бъдат доведени експерти от държавите, от които са пристигнали тези мини. Без да уточни за кои държави става дума, главният прокурор намекна, че става въпрос за държави, които са членки на НАТО.

По делото все още няма обвиняеми, а водещата версия на разследващите е умишлена небрежност. До момента няма доказателства за терористичен акт, саботаж или диверсия. 

Работата по разследването продължава, но все още е рано да се повдигнат обвинения, каза Сотир Цацаров като се аргументира с огромната документация, която в момента се анализира от експертите, съобщава БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!