Мъж се барикадира и стреля по полицаи в Кърджалийско село

Ивайло Анев 24 март 2015 в 12:02 4678 8

Психично болен мъж обстрелвал с въздушна пушка и камъни полицейски автомобил и линейка в Кърджалийското село Сватбаре.

Инцидентът е станал в дома на мъжа, а сигналът е подаден вчера около 14.30 часа.

Операцията по задържането му продължила четири часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Агресивността на 34-годишния мъж се отключила през деня, след което нанесъл побой на баща си и заплашвал хора от селото с брадва и нож.

На място е изпратен патрулен автомобил на полицейския участък в Перперек, но поради усложнената обстановка била поискана допълнителна помощ и медицински екип.

При пристигането на патрула и линейката мъжът открил стрелба с въздушна пушка, уцелил и потрошил стъклата на полицейския автомобил, а линейката обстрелвал с камъни.

Районът около къщата е бил отцепен от полиция, за инцидента са били уведомени ръководството на МВР и прокуратурата в Кърджали. На място са били изпратени и допълнителни сили – специализираното звено за тактически действия, психолог, служители от охранителна и криминална полиция.

След преговори с мъжа полицаите успели да изведат от къщата двете деца, съпругата и бащата и да приберат въздушната пушка.

В 18.20 часа буйстващият мъж бил успешно неутрализиран. Оказана му е медицинска помощ и е настанен за лечение в психиатричната болница в Кърджали. Работата по случая продължава.

Преди малко повече от година на 14 март 2014 година в Лясковец при предварително планирана операция загина баретата Емил Шарков. Отрядът командоси бяха изпратени срещу барикадирал се психично болен мъж. Шарков беше убит, трима полицаи бяха ранени, а акцията беше определена като пълен провал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови