Марихуана за над 2 320 000 лева откриха на ГКПП ''Капитан Андреево''

OFFNews 14 август 2023 в 15:41 1105 0

Снимка Агенция Митници

145.11 кг марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

На 10 август на пункта в посока към Турция пристигнал влекач с полуремарке с румънска регистрация. Шофьорът- австрийски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция.

По искане на ГД „Гранична полиция“, в която бил постъпил сигнал за незаконен превоз, камионът е отклонен за извършване на щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

В товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана.

Наркотичното вещество е с общо тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лева. При личен преглед на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!