Има задържан за убийството на 11-годишното момче

Юлиан Христов 25 януари 2012 в 13:01 1881 0

 Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Има задържан за убийството на 11-годишното момче от видинското село Лагошевци, съобщи на пресконференция днес вътрешният министър Цветан Цветанов. Арестуваният е признал за извършеното престъпление.

Тялото на Станислав, който беше в неизвестност от 4 януари, беше открито на 21 януари сутринта в дол на местността „Диловец“ в землището на селото. Това стана след повторно претърсване на района от около 100 полицаи, граничари, местни хора и следови кучета. Предполага се, че Станислав е бил убит на мястото, на което е намерен.

Под трупа е открита торбичка с остатъци от хляб, а встрани - празно канче от храна, които детето е тръгнало да носи на 80-годишен съсед.

След направената вчера аутопсия стана ясно, че Станислав Мирчов е бил удушен. Окръжната прокуратура във Видин образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство. Една от версиите беше, че е възможно да е бащата на момчето, който не му е биологичен родител.

В експертизата на патоанатомите е посочено, че има съмнения за изнасилване, но не са открити категорични следи. Работата на експертите се е затруднила, тъй като трупът е бил в напреднала фаза на разложение. Взети са ДНК проби, които трябва да установят има ли наличие на материал от друг човек върху тялото на детето.

Опитът за сексуално насилие е вероятният мотив за убийството. По този начин насилникът е искал да прикрие следите си, смятат разследващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови