Голям пожар край Златоград унищожава 150 дка гора (обновена)

OFFNews 28 декември 2015 в 10:50 3354 1

Снимка Архив

Голям пожар бушува в района на Златоград, съобщава "Фокус". Той е пламнал снощи. Обхваща територия от 100 - 150 декара гора.

„Пожарът бушува в труднодостъпен терен за противопожарна техника, с наклон повече от 60%, засега се опитват да го задържат по билото, за да не го прехвърли и затова все още Община Златоград не е обявила бедствено положение. Ако обаче обявят бедствено положение ще търсят помощ от 101-ви Алпийски батальон, хора да извършват гасене на място и ако не може да се загаси и започне да се разраства ще се викат хеликоптери”, каза заместник-управителят на област Смолян Адриан Петров.

В района са пристигнали пожарни коли от Смолян, които да помогнат за овладяването на ситуацията. В потушаването на огъня са се включили и 40 военнослужещи по молба на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Военните са пристигнали около 11.30 часа и в рамките на два часа са направили просеки на самото място на пожара, където допълнително са вкарали техника.

Още не е ясно каква е причината за пожара. Разраснал се е заради наличието на големи количества суха дървесина.

Няма опасност за населението, уверяват властите.

Към момента пожарът е локализиран и се очаква да бъде закасен до края на деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови