Фенове на ЦСКА: Хора на Кирил Домусчиев платили за боя на мача в Пловдив

OFFNews 27 ноември 2017 в 07:43 9082 1

Фенове на ЦСКА: Хора на Кирил Домусчиев платили за боя на мача в Пловдив

Хора, близки до Кирил Домусчиев са дали пари на част от хората на Локомотив Пловдив, за боя на мача с ЦСКА. Това твърди Росен Петров от фен клуба на ЦСКА, който коментира случилото се по време на футболната среща в неделя в Пловдив.

Програмирано е да стане така. Хора, близки до Кирил Домусчиев са дали пари на част от хората на Локомотив Пловдив. Може да се провери дали тази фирма, която охранява, няма общо с Кирил Домусчиев", заяви Петров пред Нова тв. По думите му собствениците на фирмата изнудвали клуба да охраняват срещата, защото в противен случай ще имат проблеми. 

"Умишлено полицията е остана отвън, но това не е по вина на полицията. Това нещо се решава от собствениците на клуба. Когато те не желаят полицията да ги охранява, полицията не може да направи нищо", заяви Петров в интервю за Нова тв. 

По думите му боят започнал от 4-5 души, от които двама руски граждани. Единият от тях бил "легенда в ултракултурата в Москва". Петров разказа, че провокаторите се приближили до футболистите на ЦСКА и започнали да ги плюят и с жестове да показват, че ще им прережат гърлото. 

"Информацията, която имаме, показва, че всичко това е било предварително планирано", каза Петров.

По думите му няма как на високорискова футболна среща да няма засилена охрана и присъствие на полицията.

Директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Атанас Илков каза, че футболната среща е "заявена" от ръководството на Локомотив Пловдив. В искането се посочвало, че охраната в стадиона ще се бъде поето от частна охранителна фирма. "Това е мач от рисковите категории и по тази причина полицаите бяха в непосредствена близост до стадиона, за да могат да реагират. И след като беше поискано съдействие от представител на БФС и сили на охранителната фирма, полицейските служители влязоха в стадиона", обясни началникът на пловдивската полиция. 

Той потвърди, че сред 11-те задържани има и двама руски граждани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови