Четирима българи са загинали при пожар в Германия

OFFNews 27 март 2024 в 13:25 4257 0

пожар

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Сред загиналите са и две деца

Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са загинали при пожар в германския град Золинген, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БНТ. 

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за разследване и изясняване на естеството на вчерашния пожар във възможно най-кратък срок.

Според информацията огънят се е разгорял в четириетажна сграда в Золинген, при което са загинали четирима души от едно семейство, включително две деца, а деветима са пострадали.

Пожарът е възникнал в стара сграда в местния квартал Хьошайд. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло.

"Пожелаваме милостта на Аллах на нашите турски сънародници от България, които загубиха живота си при пожара, избухнал на 25 март в Золинген, съболезнования на опечалените им роднини и бързо възстановяване на пострадалите. Надяваме се силно, че естеството на пожара ще бъде разследвано и изяснено във възможно най-кратък срок. Нашето генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи", написа вчера генералното консулство на Турция в Дюселдорф в пост в профила си в социалните мрежи.

Загиналите са близки на футболист от футболния клуб Гигант Съединение. За да бъдат транспортира телата, са нужни 18 000 евро. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!