Банда вегани рушат барбекюта, от съюза им се разграничиха

OFFNews 10 октомври 2017 в 09:15 8190 0

Снимка БГНЕС

Вегани вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк „Лаута“. Трите масивни барбекюта са изцяло разрушени. Бетонните конструкции са разбити най-вероятно с чукове.

Предполага се, че вандалите са вилнели между 1 и 3 часа през нощта. А на постаментите с червен спрей извършителите са оставили надписи: “Месото е жестокост“, „Месото носи болка“ и „Месото е страдание“. Именно заради тези надписи се предполага, че вандалския акт е дело на вегани.

От Българския вегански съюз обаче изпратиха декларация, в която категорично се разграничават от случилото се в парк "Лаута".

В района на пловдивския парк има и охранителни камери. Полицията преглежда записите, за да установи извършителите. Щетите са за хиляди левове, съобщиха от местната администрация.

"Съобщиха ми съвестни граждани. За съжаление камерата, която обхваща този периметър, е на ремонт. А в парка имаме общо 24 камери, които съблюдават за сигурността. Имаме и общинска охрана", каза Костадин Димитров, кмет на район „Тракия“ в Пловдив пред Нова телевизия.

По думите му, полицията ще прегледа камерите от близкия периметър, една от които е със звук.

"За мен хората, извършили това, са престъпници", категоричен бе Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови